Menu

De creatieve performer

Improvisatie, compositie en artisticiteit in praktijklessen dans en beweging

door Ivan Schauvliege

Prijs
40,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Creatief aan het werk gaan met dans en beweging vraagt een groot aandeel spontaniteit, authenticiteit en intuïtie. Het is een werk dat de performer als persoon aanspreekt en ontwikkelt. Sommige performers vinden de weg daarnaartoe zonder problemen, anderen ondervinden soms moeilijkheden om met de creatieve kant van hun discipline om te gaan. Het trainen van een veelzijdige performer vraagt naast het technische werk ook aandacht voor die zoektocht.

‘De creatieve performer’ is een handboek voor dansleerkrachten, dansmakers of performers die met improvisatie, compositie en onderzoek aan de slag willen gaan. Het boek is geschreven vanuit de ervaringen van de auteur en zijn onderzoek naar de ervaringen van andere leerkrachten, makers en performers. Het behandelt het begeleiden van creatieve processen, improvisaties en andere creatieve aspecten van dans en beweging en biedt tal van methodes en opdrachten voor lessen of onderzoek.

De doelgroep bestaat niet alleen uit leraren van academies, het boek kan net zo goed gebruikt worden in het leerplichtonderwijs (beweging, muzische vorming, lichamelijke opvoeding), in het hoger onderwijs of door de sector van de amateurkunsten. Daarnaast is de content nuttig voor iedereen die betrokken is bij dans en podiumkunsten. Ook van uitvoerende danskunstenaars wordt immers steeds meer creativiteit en artisticiteit verwacht. Choreograaf Ivan Schauvliege ondersteunt hen bij hun creatieve proces.

Over de auteur(s)

IS

Ivan Schauvliege

De Belgische danser, choreograaf en docent Ivan Schauvliege (°1985) behaalde zijn bachelordiploma als danser met specialisatie choreografie aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in 2008 en zijn diploma als leerkracht aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2018. Hij begon op jonge leeftijd zijn eigen werk te maken dat opgevoerd werd in verscheidene theaters en festivals in België en Nederland. Hij was assistent choreografie van Michael Schumacher en was vaak te gast als bewegingsadviseur en assistent regie bij Opera Vlaanderen. Hij maakte repertoire voor Codarts Hogeschool voor de Kunsten, Opera Today, Foundation Béjart, de Europese Commissie,  Sogni, Europa Ritrovata, CHPT01, Dansstudio Arabesque en De Compagnie Lier. Op dit moment is hij actief als leerkracht improvisatie en choreografie aan de Kunsthumaniora Brussel en verzorgt ook workshops improvisatie, improvisatiedidactiek en compositie voor Codarts, het OVSG, de Koninklijke Balletschool Antwerpen en vele anderen.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Ivan Schauvliege
ISBN (print): 9782509039095
Verschijningsdatum: 2021-05-20
Type Vastbladig boek

Ook interessant