Menu

Content Management (2021)

door Jan Van Hee

Prijs
39,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze publicatie bundelt alle noodzakelijke informatie over content management en contentmanagementsystemen. Een contentmanagementsysteem (CMS) is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, waarmee je eenvoudig en zonder al te veel technische kennis documenten en informatie op het internet kunt publiceren.

Welke soorten CMS-pakketten zijn er? Hoe kies je het juiste CMS-systeem en welke stappen onderneem je om het te implementeren? Wat zijn de meest gebruikte CMS’en? We gaan dieper in op o.m. Joomla!, Drupal en Wordpress. We bespreken ook uitgebreid de rollen en rechten en hoe je je CMS beveiligt. Tot slot: schrijven voor het web vraagt de nodige expertise en tips and tricks, ook die geven we je graag mee.

Met bijdragen van: 
- Jan Van Hee (ed.) coördinator opleiding informatiebeheer aan de Arteveldehogeschool in Gent, docent en onderzoeker
- Jurgen Gaeremyn webdesigner en open-source aficionado
- Kristof Raes ICT/AVM-coördinator en docent computer science and software engineering aan de Arteveldehogeschool in Gent en topsolver voor MUQID Company
- Denis De Bruyne taal- en informatieprofessional en docent grafische media en projectmanagement aan de Arteveldehogeschool - Arnoud J Spaaij zaakvoerder APC Contentstudio

Over de auteur(s)

JVH

Jan Van Hee

Jan Van Hee is gepassioneerd door kennis- en informatiemanagement en is docent, onderzoeker en teamleider aan de Arteveldehogeschool. Hij werkte jarenlang als bedrijfsleider, zelfstandig opleider en consultant. In Gent en Antwerpen studeerde hij politieke wetenschappen, bibliotheek- en informatiemanagement en bedrijfseconomie. Hij organiseerde het jaarlijkse congres #IMGent en andere studiedagen. Verschillende publicaties zijn van zijn hand.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Jan Van Hee
ISBN (print): 9782509039378
ISBN (digitaal): 9782509039583
Verschijningsdatum: 2021-06-15
Formaat: 210x210mm
Aantal pagina’s: 176
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Communicatie & informatie

De interactieve overheid

Bart Noels

Bestel

Communicatie & informatie

Analoog of digitaal?

Eric Goubin

Bestel

Communicatie & informatie

De website

Rosemie Callewaert

Bestel

Communicatie & informatie, Onderwijs

Sociale media op school

Kevin De Ridder
Jacques Verleijen

Bestel