Menu

Lokale helden voor globale doelen

Pakket van 25 exemplaren

door Team Internationaal VVSG

Prijs
35,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Van 18 tot 25 september 2021 vieren we de zesde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties. Daarom organiseert de VVSG voor de vierde maal op rij de ‘Week van de Duurzame Gemeente’. Tijdens deze campagneweek hijsen deelnemende gemeenten de SDG-vlag aan het gemeentehuis en zetten ze hun lokale duurzame helden in de bloemetjes.

Naar aanleiding van de Week van de Duurzame Gemeente lanceren de VVSG en Politeia het magazine ‘Lokale helden voor globale doelen’. Je kan het magazine aanbieden om de SDG's dichter bij de burger te brengen en hen te inspireren zelf hun steentje bij te dragen. Elk van de 17 doelstellingen wordt uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden en handige tips en weetjes.

Dit magazine wordt te koop aangeboden per pakket van 25.

Over de auteur(s)

TIV

Team Internationaal VVSG

Dat de mondialisering duidelijke effecten heeft op het lokale niveau is een boutade. De wereld is meer en meer zichtbaar in de gemeente en omgekeerd zijn de Vlaamse gemeenten in toenemende mate actief in de wereld. Dat doen lokale besturen via de volgende beleidsvelden: het Lokaal Mondiaal Beleid geeft binnen de gemeente gestalte aan het principe van de internationale rechtvaardigheid; de stedenbanden vertalen de directe mondiale samenwerking tussen collega's uit verschillende gemeenten, de Europa-werking binnen de gemeenten zoekt Europese inspiratie en financieringsmogelijkheden voor de uitvoering van lokaal beleid. Sinds de komst van de Agenda 2030, vertalen de lokale overheden de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen naar hun gemeentelijk beleid. Meer info via internationaal@vvsg.be.  

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Team Internationaal VVSG
ISBN (print): 9782509039767
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel

Zorg & welzijn

PEP-talk voor toekomstige ouders

Habadia El Asjadi
Najua El-Fakeh
Maëlle De Coninck
Kim Van Hoof

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek financiering residentiële ouderenzorg | Print + digitaal met abonnement

Evi Beyl

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking (werkboek)

Expertisecentrum Dementie

Bestel