Menu

Gezondheid kost geld - Eerste hulp bij gezondheidsschulden

Eerste hulp bij gezondheidsschulden

door Sylvie Tack

Prijs
35,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Schulden en gezondheidsproblemen gaan helaas vaak hand in hand. Daarom wijdt het Vlaams Centrum Schuldenlast deze content aan de verschillende aspecten van gezondheidszorgschulden. Het gaat daarbij over de rechtstreekse financiële vergoedingen die een patiënt of bewoner moet betalen wegens de prestatie van een zorgverlener, het verblijf in een zorginstelling, de tussenkomst van een ziekenvervoersdienst of een thuiszorgorganisatie.

De content is bedoeld voor zorgverstrekkers, financieel verantwoordelijken, hulpverleners en doorverwijzers uit de gezondheidszorg- en welzijnssector. U krijgt een antwoord op vragen als:

  • Hoe komt een contract met een zorginstelling tot stand en waartoe verbindt iemand zich financieel als hij opgenomen wordt in een zorginstelling?
  • Welke elementen kunnen aangerekend worden aan patiënten, hoe moet een factuur gelezen worden en welke betalingsmogelijkheden hebben patiënten?
  • Hoe verloopt de invordering van de facturen en wat is de rol van het OCMW inzake de toegang tot de gezondheidszorg?
  • Welke rechten hebben patiënten en wat kan de rol van de ombudspersoon zijn?

Over de auteur(s)

ST

Sylvie Tack

Sylvie Tack verdedigt en adviseert cliënten in gezondheidsrechtelijke materies sinds 2004. Zij specialiseerde zich in kantoren te Gent en Leuven, en startte haar eigen praktijk in 2010. Daarnaast is Sylvie Tack verbonden aan de UGent waar zij in 2012 doctoreerde in het gezondheidsrecht. Sinds 2014 is zij ook gastprofessor in de postacademische vorming Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek (UAntwerpen). Sylvie Tack is tevens lid van de Ethische en Deontologische Commissie van de Vlaamse Vereniging voor Logopedie.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Sylvie Tack
ISBN (print): 9782509014870
Type Vastbladig boek

Ook interessant