Menu

Handboek Schuldbemiddeling | Kredietschulden, bankdiensten en verzekeringen & bescherming van de consument

Editie 2021

door Reinhard Steennot, Marijn De Ruysscher

Prijs
119,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze publicatie spitst zich toe op de wetgeving inzake kredietschulden, bankdiensten en verzekeringen en bescherming van de consument.

Het eerste deel handelt over Kredietschulden. De statistieken over kredietverlening aan particulieren tonen aan dat kredietschulden een belangrijke oorzaak vormen van overmatige schuldenlast. Het is voor de schuldbemiddelaar dan ook zeer belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de wetgeving die de kredietnemer beschermt bij kredietverlening.

Vervolgens wordt in het deel Bankdiensten onder meer het toepassingsgebied van de wetbetreffende betalingsdiensten geschetst en worden een aantal bepalingen toegelicht die belangrijk zijn voor de schuldbemiddelaar.

In het deel Verzekeringen wordt onder andere een overzicht gegeven van de algemene principes die van toepassing zijn op een verzekeringsovereenkomst en wordt ook aandacht besteed aan diverse soorten verzekeringsovereenkomsten en in welke mate er daarbij wordt afgeweken van de algemene principes.

Tot slot vindt u in het deel Bescherming van de consument meer informatie over boek VI van het Wetboek Economisch Recht betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming, de bescherming van de consument op het internet en de bescherming van de consument bij
verkoop van consumptiegoederen.

Dit boek verschijnt in de reeks Handboek Schuldbemiddeling, hét referentiewerk voor budget- en schuldhulpverlening in Vlaanderen. Deze publicatie bestaat uit een online platform en een reeks handboeken op papier. 

Ook beschikbaar in

 

Over de auteur(s)

RS

Reinhard Steennot

Reinhard Steennot is hoogleraar aan de Universiteit Gent. In zijn lessen consumentenrecht en financieel recht wijst hij op het belang van de bescherming van de kredietnemer tegen overmatige schuldenlast. Hij is tevens lid van het College van Experten bij Ombudsfin. Hij is ook de medeauteur van het Handboek Schuldbemiddeling ‘Kredietschulden, bankdiensten en verzekeringen & bescherming van de consument.

Meer info
MDR

Marijn De Ruysscher

Marijn De Ruysscher is advocaat bij advocatenkantoor Lydian en is onder andere gespecialiseerd in het rechtsdomein 'verzekeringen en herzekeringen'.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Reinhard Steennot, Marijn De Ruysscher
ISBN (print): 9782509040107
Verschijningsdatum: 2021-11-15
Aantal pagina’s: 312
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Sociaal beleid & werk

Handboek Schuldbemiddeling | Print + digitaal met abonnement

Bestel

Sociaal beleid & werk

Eerste hulp bij financiële moeilijkheden

Bert Bekaert
Kristoff Soete
Philippe Termote
Dyzo

Bestel

Sociaal beleid & werk

Het kind van de rekening

Yvette Desmet

Bestel

Sociaal beleid & werk

Handboek Schuldbemiddeling | Collectieve schuldenregeling & zelfstandigen en schulden

Laurence De Vijlder
Tessa Allewaert
Hanne Onraedt

Bestel

Sociaal beleid & werk

Handboek Schuldbemiddeling | Gezondheidsschulden

Sylvie Tack
Christophe Verwilghen
Ruth Van Ooteghem

Bestel