Menu

Handboek Schuldbemiddeling | Huurschulden

Editie 2021

door Filip Tollenaere

Prijs
119,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Huren is er de laatste tijd niet eenvoudiger op geworden. Duidelijke wetgeving is nochtans belangrijk: in Vlaanderen huren iets meer dan een half miljoen huishoudens hun woning, appartement, studio of kamer. De woninghuurwet van 1991 probeerde de contractuele relatie tussen huurder en verhuurder in evenwicht te brengen. Na de zesde staatshervorming werd het huurrecht Vlaamse materie. Op 1 januari 2019 trad het Vlaams woninghuurdecreet in werking. Dat legt eigen accenten in onder meer de opzegging van het kortlopend huurcontract en de medehuur. Schriftelijke contracten die voor deze datum werden gesloten, blijven voor hun volledige duur en mogelijke verlenging onder toepassing van de woninghuurwet vallen. Het is duidelijk dat beide regimes nog een tijdlang naast elkaar blijven bestaan. Vandaar dat ze in deze publicatie allebei uitgebreid aan bod komen.

De afgelopen jaren zijn de huurprijzen op de private huurmarkt sterk blijven stijgen en voor velen onbetaalbaar geworden. Veel huurders willen hun heil op de sociale huurmarkt zoeken. Hoe men aan een sociale woning kan geraken en wat de regels zijn als men er eenmaal een huurt, wordt daarom ook uitvoerig behandeld.

Dit boek verschijnt in de reeks Handboek Schuldbemiddeling, hét referentiewerk voor budget- en schuldhulpverlening in Vlaanderen. Deze publicatie bestaat uit een online platform en een reeks handboeken op papier. 

Over de auteur(s)

FT

Filip Tollenaere

Filip Tollenaere is adviseur bij Huurdersbond Oost-Vlaanderen vzw.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Filip Tollenaere
ISBN (print): 9782509039910
Verschijningsdatum: 2021-09-30
Aantal pagina’s: 166
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Sociaal beleid & werk

Het kind van de rekening

Yvette Desmet

Bestel

Sociaal beleid & werk

Handboek Schuldbemiddeling | Collectieve schuldenregeling & zelfstandigen en schulden

Laurence De Vijlder
Tessa Allewaert
Hanne Onraedt

Bestel

Sociaal beleid & werk

Handboek Schuldbemiddeling | Gezondheidsschulden

Sylvie Tack
Christophe Verwilghen
Ruth Van Ooteghem

Bestel