Menu

Bijzondere opsporingsmethoden en enige andere onderzoeksmethoden

door Henri Berkmoes, Johan Delmulle

Prijs
€ 149.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De BOM-wetgeving vormt een belangrijk instrument in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Het is evenwel niet zo eenvoudig om die wetgeving op het terrein correct toe te passen. Daarom levert het handboek 'De bijzondere opsporingsmethoden en enige andere onderzoeksmethoden' uitvoerige, up-to-date informatie. Niet alleen worden de wettelijke bepalingen en de wijzigingen die ze ondergaan, gedetailleerd uitgelegd, maar ook worden de rechtsleer en rechtspraak geanalyseerd en vergeleken. Zo vindt u in deze imposante uitgave van ongeveer 1.000 bladzijden meer dan 70 arresten van de kamer van inbeschuldigingstelling over het onderzoek naar de wettigheid, samen met een compleet overzicht van de ad-hoc-rechtspraak van het Hof van Cassatie. Daarnaast worden diverse recente arresten geanalyseerd van de hoven van beroep, het Hof van Cassatie en het Grondwettelijk Hof inzake provocatie, infiltratie, pseudokoop, operaties waarbij een som geld vereist is en het beroepsgeheim van de politieambtenaren in het raam van het informantenbeheer.

Bij de hoven en rechtbanken is dit boek een standaardwerk. De auteurs lichten vanuit een juridische invalshoek maar op een bijzonder praktijkgerichte manier de verschillende opsporings- en onderzoeksmethoden toe en voorzien die van vakcommentaar. Het handboek bespreekt ook andere, meer klassieke onderzoekstechnieken: de huiszoeking, het afluisteren, het fouilleren, de inbeslagname, het verhoor en de polygraaf. Als rechtspracticus vindt u in dit boek beslist wat u nodig hebt.

Over de auteur(s)

HB

Henri Berkmoes

Henri Berkmoes is licentiaat in de rechten en de criminologische wetenschappen. Momenteel is hij advocaat bij Metis Advocaten en praktijkassistent Vakgroep Publiek Recht – Afdeling Strafrecht & Strafprocesrecht aan de Faculteit Recht en Criminologie Vrije Universiteit Brussel. Hij was voordien ook directeur-generaal bij Comité P.

Meer info
JD

Johan Delmulle

Johan Delmulle is Procureur-generaal van Brussel.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Henri Berkmoes, Johan Delmulle
ISBN (print): 9782509009883
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Wet op het politieambt | 22ste editie | Print met abonnement

Eddy De Raedt
Philippe Rosseel
Bart Van Thienen

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Handboek forensisch onderzoek

Patrick Boel
Valère De Cloet
Jan De Kinder

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Cybercrime

Jan Kerkhofs
Philippe Van Linthout

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 4 - Verdacht overlijden

Karen Plasschaert

Bestel uw printeditie

Politie

17 Sep

Opleiding: Omgaan met krakers

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 139

Schrijf u in