Menu

De humane stad

30 voorstellen voor een stad op mensenmaat

door Pieter Ballon, Cathy Macharis, Michael Ryckewaert

Prijs
39,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De wereld verandert aan een verschroeiend hard tempo. Dat levert een pak vragen op. Hoe gaan we wonen? Hoe ga ik mij verplaatsen? Hoe ga ik om met mijn digitale identiteit en de stroom aan data? Hoe belangrijk is mijn mening voor het beleid?

De Vrije Universiteit Brussel wil op deze vragengolf anticiperen en richtte de Poincarégroep op. De Poincarégroep zijn verschillende academische experts uit verschillende domeinen met een missie: oplossingen zoeken voor het samenlevingsvraagstuk. Resultaat: 30 concrete voorstellen voor de stad op mensenmaat.

Over de auteur(s)

PB

Pieter Ballon

Pieter Ballon doceert Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij is directeur van onderzoekscentrum SMIT (Studies in Media, Innovation and Technology) dat gelieerd is aan VUB en imec, het digitale innovatieinstituut van Vlaanderen. Hij is houder van de Smart Cities leerstoel aan de VUB en coördineert voor imec het Smart Flanders-programma van de Vlaamse overheid. In 2016 werd hij aangesteld tot eerste Smart City ambassadeur van het Brussels gewest.

Meer info
CM

Cathy Macharis

Cathy Macharis is verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, Faculteit van de Economische, Sociale en Politieke wetenschappen, Managementschool Solvay. Zij is hoofd van het onderzoekscentrum MOBI (www.mobi.vub.ac.be). Zij doceert duurzame mobiliteit en logistiek, operationeel management en logistiek en Supply Chain Management. Zij is betrokken bij verscheidene nationale, regionale en Europese onderzoeksprojecten omtrent duurzame logistiek, stedelijke mobiliteit; milieuvriendelijke voertuigen en verplaatsingsgedrag. Zij is ook voorzitster van de Brusselse Mobiliteitscommissie. 

Meer info
MR

Michael Ryckewaert

Michael Ryckewaert is programmadirecteur van de MSc Stedenbouw en Ruimtelijke Planning (STeR) aan de Vrije Universiteit Brussel en doceert stedenbouwgeschiedenis, -theorie en stadsontwerp. Hij is associate director van het Cosmopolis Centre for Urban Research. Zijn onderzoek focust op wonen en ruimtelijk beleid. Daarnaast heeft hij ook een grote onderzoeksinteresse in geschiedenis en theorie van de stedenbouw en de plaats van economische activiteiten in de stad.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Pieter Ballon, Cathy Macharis, Michael Ryckewaert
ISBN (print): 9789057187049
Verschijningsdatum: 2017-12-14
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Omgeving

Street Art

Junes Bazouz
Maarten Hofmans

Bestel

Omgeving

Vlaamse codex ruimtelijke ordening

Xavier Buijs

Bestel

Omgeving

Private Handhaving

Jo Van Lommel

Bestel

Omgeving

Gebiedsgerichte afstemming van hernieuwbare energie | Print

Stefanie Corens

Bestel