Menu

Voed je brein

Kookgids voor mensen met kauw- en slikproblemen en geur- en smaakverlies

door Yves Meersman

Prijs
26,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

In 2010 kreeg auteur Yves Meersman op 54-jarige leeftijd de diagnose van de ziekte van Parkinson. Als zelfstandige kookadviseur moest hij noodgedwongen zijn beroepsactiviteiten stopzetten. Dus besloot hij om zijn kennis over voeding en koken te delen met zijn lotgenoten. Want niet enkel medicatie, maar ook voeding is belangrijk voor de werking van de hersenen, het zenuw- en spierstelsel. Hij richtte hij in 2013, samen met een multidisciplinair team en onder de vleugels van de Vlaamse Parkinsonliga, Parki’s Kookatelier op. Doelstelling: de levenskwaliteit van patiënten met neurologische aandoeningen handhaven en verbeteren.

In Voed je brein staan voedingsstoffen die mogelijk neurobeschermende eigenschappen hebben centraal. Het belang van de geur- en smaakbeleving komt uitgebreid aan bod en ook voor de patiënten met dysfagie (kauw- en slikproblemen) werd rekening gehouden met het consistentieniveau van de gerechten, zoals voorgeschreven door IDDSI. Je vindt er ongeveer 50 recepten, geïnspireerd op de mediterrane keuken, waarin vaak voedingsmiddelen gebruikt worden die neuroprotectieve eigenschappen bezitten.

Deze kookgids is:

  • vernieuwend door de vele praktische bereidingstips;
  • uniek door de vele tips voor aankoop, (voor)bereiding en serveren;
  • een wereldprimeur door de duidelijke indeling van de kauw- en slikniveaus en consistentieniveaus op basis van een recent mondiaal uitgewerkt en erkend schema van IDDSI;
  • praktisch door de overzichtelijke stapsgewijze bereidingswijzes en de aanwijzingen voor het verdunnen of verdikken naargelang het vereiste kauw- en slikniveau;
  • creatief door de specifieke opbouw van gerechtcomponenten die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden.
Dit boek is voor:
- alle patiënten met een neurologische chronische ziekte of aandoening
- mantelzorgers en verzorgers
- logopedisten
- diëtisten en grootkeukenkoks
- dokters

Over de auteur(s)

YM

Yves Meersman

Yves Meersman is de bezieler van Parki's Kookatelier, een vzw die advies wil verschaffen over gezonde en aangepaste voeding voor patiënten met kauw-, slik-, geur- en smaakproblemen.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Yves Meersman
ISBN (print): 9789082324228
Verschijningsdatum: 2022-04-01
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel

Zorg & welzijn

PEP-talk voor toekomstige ouders

Habadia El Asjadi
Najua El-Fakeh
Maëlle De Coninck
Kim Van Hoof

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek financiering residentiële ouderenzorg | Print + digitaal met abonnement

Evi Beyl

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking (werkboek)

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

HealthLi Buurtkompas

Joke Coussement
Leen Haesaert
Karolien Baldewijns

Bestel

Zorg & welzijn

Veerkracht is meerkracht

Inge Pasteels
Jan Smits
François Didden
Simon Ashworth

Bestel