Kookgids voor mensen met kauw- en slikproblemen en geur- en smaakverlies
door Yves Meersman
In 2010 kreeg auteur Yves Meersman op 54-jarige leeftijd de diagnose van de ziekte van Parkinson. Als zelfstandige kookadviseur moest hij noodgedwongen zijn beroepsactiviteiten stopzetten. Dus besloot hij om zijn kennis over voeding en koken te delen met zijn lotgenoten. Want niet enkel medicatie, maar ook voeding is belangrijk voor de werking van de hersenen, het zenuw- en spierstelsel. Hij richtte hij in 2013, samen met een multidisciplinair team en onder de vleugels van de Vlaamse Parkinsonliga, Parki’s Kookatelier op. Doelstelling: de levenskwaliteit van patiënten met neurologische aandoeningen handhaven en verbeteren.
In Voed je brein staan voedingsstoffen die mogelijk neurobeschermende eigenschappen hebben centraal. Het belang van de geur- en smaakbeleving komt uitgebreid aan bod en ook voor de patiënten met dysfagie (kauw- en slikproblemen) werd rekening gehouden met het consistentieniveau van de gerechten, zoals voorgeschreven door IDDSI. Je vindt er ongeveer 50 recepten, geïnspireerd op de mediterrane keuken, waarin vaak voedingsmiddelen gebruikt worden die neuroprotectieve eigenschappen bezitten.
Deze kookgids is:
Auteur(s): | Yves Meersman |
ISBN (print): | 9789082324228 |
Verschijningsdatum: | 2022-04-01 |
Type | Vastbladig boek |
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn