Menu

Patient Empowerment: handboek + praktijkboek

door Edgard Eeckman, Lynn De Pelsmaeker

Prijs
39,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

  • Balanceren tussen macht en onmacht is het toegankelijke verslag van wetenschappelijke inzichten rond Patient Empowerment én een persoonlijk getint verhaal. Communicator, onderzoeker en auteur Edgard Eeckman baseert zijn betoog over de relatie tussen patiënt en arts zowel op wetenschappelijk onderzoek als op zijn eigen persoonlijke ervaring met de gezondheidszorg. Vanuit zijn ongebruikelijke visie op macht detecteert de auteur de concrete ingrediënten van Patient Empowerment en geeft hij aan wat het antwoord zou kunnen zijn op de bestaande asymmetrische machtsrelatie tussen patiënt en zorgverlener.
  • Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers onderscheidt zich door zijn uiterst concrete inslag. Het concept Patient Empowerment wordt precies gedefinieerd en vervolgens omgezet in een groot aantal zeer concrete tips. Daaruit kan elke zorgverstrekker zelf kiezen welke tip voor welke zorgvrager in een specifieke situatie aangewezen is. Dé zorgverstrekker en dé zorgvrager bestaan immers niet.

Dit handboek en praktijkboek zijn samen de perfecte tool om Patient Empowerment in te bedden in jouw zorgorganisatie.

Over de auteur(s)

EE

Edgard Eeckman

Prof. Edgard Eeckman studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en is doctor in de media- en communicatiestudies. Hij is sinds 2005 communicatiemanager van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Voorheen was hij enquêteur, journalist, hoofd van de dienst communicatie van het Belgische Rode Kruis en communicatieadviseur. Hij is gastprofessor over ‘patient empowerment’ aan de Erasmushogeschool Brussel en als wetenschapper aangesloten bij de onderzoeksgroep CEMESO, de VUB-onderzoeksgroep over Cultuur, Emancipatie, Media en Samenleving.

Meer info
LDP

Lynn De Pelsmaeker

Lynn De Pelsmaeker heeft reeds 20 jaar patiëntenervaring en kent als geen ander het belang van Patient Empowerment. Als patiëntenvertegenwoordiger in de GGZ en somatische sector enerzijds en bestuurslid van het Vlaams Patiëntenplatform anderzijds, sensibiliseert ze de zorgsector om open te staan voor geëmpowerde zorgvragers en hen de nodige tools te bieden om zelf aan het stuur van hun zorg te zitten. Regelmatig schetst ze als gastspreker of -schrijver wat er leeft bij zorgvragers. Thema’s die haar nauw aan het hart liggen zijn onder meer zingeving in de zorg, patiëntenrechten & empowerment, hiaten en drempels in het zorglandschap signaleren, doelgerichte zorg, euthanasie in een niet-terminale context en het belang van patiëntenparticipatie en ervaringskennis binnen zorgorganisaties. Lynn zet zich als vrijwilliger in voor de vzw Patient Empowerment.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Edgard Eeckman, Lynn De Pelsmaeker
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

CLEVER doelen bepalen in de eerste lijn

Patricia De Vriendt
Vanessa Gauwe
Dominique Van de Velde

Bestel

Zorg & welzijn

Verbindende communicatie

Els Van Beveren

Bestel

Zorg & welzijn

Volgboekje kinderopvang (pakket van 15)

Bestel

Zorg & welzijn

Buiten de lijnen kleuren

Els Messelis
Jan Van Velthoven

Bestel

Zorg & welzijn

Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers

Edgard Eeckman
Lynn De Pelsmaeker

Bestel