Menu

Innovatieve leeromgevingen op school

pedagogische projecten koppelen aan fysieke ruimtes

door Marijn Vandevelde

Prijs
35,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De vraag naar het ontwerpen van innovatieve leeromgevingen, waar didactische ingrepen, flexibel school organiseren, schooleigen pedagogische projecten en infrastructuur elkaar versterken zit al een tijd in de lift.

Vaak blijven deze verschillende aspecten van onderwijs en haar organisatie naast elkaar bestaan. Ervaring leert ons dat deze domeinen op elkaar afstemmen, leidt tot de realisatie van bijzondere en unieke scholen. Het parcours dat zij hierbij afleggen, kan soms hobbelig en lang zijn, maar het maakt het alle inspanningen waard. Hun doel is om onderwijs beter te maken, succesfactoren in kaart te brengen en blinde vlekken in te vullen om tot een goed pedagogisch project te komen waarop de infrastructuur kan worden geënt.

Vertrekkende vanuit de strategische kaders van het GO! kijken we over het muurtje: welke scholen over de hele wereld gingen succesvol aan de slag om de vertaling te maken van hun pedagogisch project in het schoolontwerp en hoe pakten ze het aan?

Dit boek wil inspiratie bieden aan leraren, directeurs, architecten, infra-verantwoordelijken, iedereen die betrokken is in een nieuwbouwproject of een grondige renovatie. De vele voorbeelden worden afgewisseld met hands-on materiaal: de vier schalen waarin innovatie kan plaatsvinden, een plan van aanpak en een roadmap om op een gestructureerde manier aan de slag te gaan.

Over de auteur(s)

MV

Marijn Vandevelde

Marijn Vandevelde is werkzaam als pedagogisch begeleider in het secundair onderwijs. Haar expertise ligt enerzijds in ondersteuning van leerkrachten in trajecten zoals o.a. co-teaching, feedback geven, vakgroepwerking en socio-emotioneel leren, anderzijds in beleidsondersteuning op school in leerlingenbegeleiding en modernisering secundair onderwijs. Daarnaast geeft ze ook vormingen voor verschillende onderwijsinstellingen. Ze werkte ervoor als leerkracht Nederlands en Engels in Vlaanderen en Aruba en was ook projectleider taal- en diversiteitsbeleid aan het Expertisenetwerk Lerarenopleiding van de AUGent.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Marijn Vandevelde
ISBN (print): 978-2-509-04317-7
Verschijningsdatum: 2023-09-30
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

De toekomst van het onderwijs aan jonge kinderen

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel

Onderwijs

Beleid voeren in het onderwijs - De lerareneditie

Bestel

Onderwijs

Naar een veilige school

Bestel

Onderwijs

De betrokkenheidsboom

Hannelore Lambrighs
An Ryckmans

Bestel