Menu

Gezichten spreken

Verhalen van het leernetwerk kwaliteitszorg van de VVSG

door Heidi Declercq, Theo Wijnen

Prijs
40,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze content bundelt zestig inspirerende verhalen over kwaliteitszorg en organisatieontwikkeling in lokale besturen. De meeste verhalen werden geschreven door deelnemers aan het VVSG-leernetwerk kwaliteitszorg, andere zijn van de hand van externe experts en begeleiders. De bijdragen hebben zowel betrekking op de harde als op de zachte kant van kwaliteitszorg en organisatieontwikkeling. Ze gaan onder meer over talentmanagement, dienstbaarheid, warme zorg en omgevingszorg. Maar evengoed over het belang van organisatienetwerken, organisatiebeheersing, het VVSG-Traject naar Uitmuntendheid, de synergie tussen verbeter-projecten enzovoort.

Stuk voor stuk bieden ze de lezer een unieke kijk in de interne keuken van een lokaal bestuur. De content brengt ook de evolutie van het VVSG-leernetwerk kwaliteitszorg in kaart. We blikken terug op hoe het begon, laten de hedendaagse praktijk uitvoerig aan bod komen, maar kijken ook alvast vooruit naar de toekomst. De veelzijdigheid van de verhalen in deze publicatie illustreert wat er vandaag leeft bij de lokale besturen. Deze content laat daarmee ook de grote betekenis zien van leernetwerken als misschien wel de belangrijkste werkvorm voor leidinggevenden, beleidsmedewerkers en kwaliteitscoördinatoren die blijvend aandacht willen besteden aan kwaliteit in hun organisatie.

Over de auteur(s)

HD

Heidi Declercq

Heidi Declercq is deskundige interne zaken voor de OCMW’s van Deinze, De Pinte, Lochristi en Nazareth. 

Meer info
TW

Theo Wijnen

Theo Wijnen was tot zijn pensionering in 2016 stafmedewerker organisatieontwikkeling bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Heidi Declercq, Theo Wijnen
ISBN (print): 9782509028051
Verschijningsdatum: 2016-10-27
Formaat: 210 x 210mm
Aantal pagina’s: 316
Type Vastbladig boek

Ook interessant