Menu

Het politiestatuut | 4de editie

Het administratief, sociaal en syndicaal statuut van de personeelsleden van de Geïntegreerde Politie

door Leslie Bryssinck, Stéphanie Hayen, Sandra Tuypens, Judith Colle

Prijs
175,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

In de hedendaagse maatschappij komt de politie voor steeds grotere uitdagingen en vraagstukken te staan. Diverse handboeken bieden reeds een antwoord op de operationele juridische vragen. Echter, naast die operationele aspecten is er tevens een grote nood aan een grondige en heldere uiteenzetting van de rechten en plichten inzake het administratief, sociaal en syndicaal statuut voor de personeelsleden van de Geïntegreerde Politie.

Met dit handboek trachten de auteurs voor de diverse personeelscategorieën een leidraad te bieden in het steeds in evolutie zijnde politiestatuut. Het politiestatuut stond immers sedert de invoering ervan in 2001 niet stil en is ook nu nog vatbaar voor verdere ontwikkeling, waardoor dit handboek frequent geactualiseerd zal worden opdat de lezer de thema’s die aan bod komen in het handboek op een permanente wijze kan raadplegen en het voor alle partijen een leidraad mag zijn bij het beantwoorden van hun statutaire vraagstukken.

Ongetwijfeld zal dit handboek eenieder interesseren die (extra)professioneel is begaan met het politiestatuut.

Concreet vindt u in dit handboek een antwoord op allerlei vragen die het administratief, het sociaal en het syndicaal politiestatuut betreffen. Denk hierbij aan thema’s zoals verloven, arbeidstijdorganisatie, arbeidsongevallen, rekrutering, evaluatie, onderhandelingen, mandaten, edm.

Download hier de inhoudstafel en het voorwoord

Handboek Het politiestatuut verschijnt twee keer per jaar om de lezers steeds van de meest actuele informatie te voorzien. Bij een abonnement heeft u de keuze uit print + digitaal of louter digitaal. Bij de abonnementsformules gaat het steeds om een facturatie per editie, telkens aan dezelfde prijs.

Over de auteur(s)

LB

Leslie Bryssinck

Leslie Bryssinck is werkzaam binnen de juridische dienst van de Federale Politie als adviseur-jurist binnen de sectie van het “administratief en sociaal statuut” (DGR/Jur/A), master in de rechten met specialisatie in het strafrecht en het strafprocesrecht alsook in het overeenkomstenrecht en bovendien docent politiestatuut aan verschillende politiescholen.

Meer info
SH

Stéphanie Hayen

Stéphanie Hayen is werkzaam binnen de juridische dienst van de Federale Politie als adviseur-jurist binnen de sectie van het “administratief en sociaal statuut” (DGR/Jur/A), master in de rechten met specialisatie in het strafrecht en het strafprocesrecht, docent politiestatuut aan verschillende politiescholen en bovendien auteur van actualiteitsartikelen betreffende het politiestatuut.

Meer info
ST

Sandra Tuypens

Sandra Tuypens is werkzaam binnen de juridische dienst van de Federale Politie als sectiehoofd van de sectie “administratief en sociaal statuut” (DGR/Jur/A), master in de rechten met specialisatie in het strafrecht en het strafprocesrecht, docent politiestatuut aan verschillende politiescholen en auteur van actualiteitsartikelen betreffende het politiestatuut.

Meer info
JC

Judith Colle

Judith Colle is werkzaam binnen de juridische dienst van de Federale Politie als adviseur-jurist binnen de sectie van het “administratief en sociaal statuut” (DGR/Jur/A), master in de rechten met specialisatie in het strafrecht en het strafprocesrecht alsook in het personen- en familierecht, docent politiestatuut aan verschillende politiescholen en auteur van actualiteitsartikelen betreffende het politiestatuut.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Leslie Bryssinck, Stéphanie Hayen, Sandra Tuypens, Judith Colle
ISBN (print): 9782509042941
Verschijningsdatum: 2023-07-11
Aantal pagina’s: 1016
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Politie & Privacy: gecoördineerde en gecodificeerde codex

Frank Schuermans

Bestel

Politie & veiligheid

De officier van bestuurlijke politie | 2de editie

Jean-Claude Gunst

Bestel

Politie & veiligheid

Wet op het politieambt | Poster Bevoegdheden leden van de politieorganisatie

Eddy De Raedt
Philippe Rosseel
Bart Van Thienen

Bestel

Politie & veiligheid

Handboek openbare orde

Alain Liners

Bestel