Menu

Handboek gemeentelijk basisonderwijs

door Didier Bataillie, Anne Berckmoes, Yvan Blokken, Marc De Beule, Patriek Delbaere, Filip Smets, Hilde Van Dalem

Prijs
€ 267.98
Print en online abonnement met jaarprijs (jan-dec). De juiste prijs wordt berekend op basis van de instapmaand.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Bevattelijke informatie van de hand van specialisten Het ‘Handboek gemeentelijk basisonderwijs’ van OVSG en Politeia is een compleet naslagwerk en praktijkgericht handboek waarin u alle informatie vindt op het vlak van wet- en regelgeving voor het basisonderwijs, ingericht door uw gemeente of stad. Het wordt samengesteld door een team van specialisten binnen het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap. Zij bundelden hun jarenlange ervaring in dienstverlening en vorming in dit overzichtelijke handboek. U vindt er antwoorden op alle mogelijke vragen over: Schoolbestuur Leerlingen Erkenning en subsidiëring Opdracht van de school Structuur van de basisschool Programmatie en rationalisatie Personeel Participatie- en overlegorganen Partners Andere regelgeving met gevolgen voor onderwijs: veiligheid, gezondheid en welzijn, milieuwetgeving, wetgeving op de privacy, auteurs- en naburige rechten, aansprakelijkheid en verzekeringen Lokaal onderwijsbeleid: sociale voordelen, zorgvuldig bestuur, leerlingenvervoer en kinderopvang. Steeds up-to-date Het onderwijsdomein is voortdurend in beweging. Daarom werd geopteerd voor een losbladige formule. Drie à vier keer per jaar wordt uw boek aangevuld, zodat u als abonnee steeds over de meest recente informatie beschikt. Het basiswerk in een ringmap is dus uw duurzame informatiebron; u hoeft alleen de onderdelen die gewijzigd zijn te vervangen. Bij het boek hoort bovendien een cd-rom waarop alle wetgevende teksten werden verzameld. Auteurs Hoofdredacteur van het handboek is Hilde Van Dalem, stafmedewerker OVSG. Redactie: Jurgen Bal, Didier Bataillie, Anne Berckmoes, Yvan Blokken, Marc de Beule, Patriek Delbaere, Filip Smets, Ellen Van Den Block, Liesbeth Van den Broeck, Michel vanden Broucke, Willy Vanhaeren.

Over de auteur(s)

DB

Didier Bataillie

Didier Bataillie is een oud-stafmedewerker van OVSG en hij was ook directeur stedelijke basisschool centrum te Harelbeke.

Meer info
AB

Anne Berckmoes

Anne Berckmoes is verantwoordelijke van de communicatiedienst bij de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG).

Meer info
YB

Yvan Blokken

Yvan Blokken was tot zijn pensioen aan de slag bij Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG) vzw.

Meer info
MDB

Marc De Beule

Meer info
PD

Patriek Delbaere

Patriek Delbaere is algemeen directeur van het Onderwijssecretariaat van de Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (OVSG). Hij is ook lid van de Algemene Raad en het Vast Bureau. Patriek Delbaere heeft een bachelor in maatschappelijk werk en een master in bestuurskunde.

Meer info
FS

Filip Smets

Filip Smets is leidinggevende van de dienst strategie en schoolgebouwen bij de Onderwijskoepel van Steden & Gemeenten (OVSG).

Meer info
HVD

Hilde Van Dalem

Hilde Van Dalem is verantwoordelijke juridische dienstverlening en belangenbehartiging basisonderwijs bij de Onderwijskoepel van Steden & Gemeenten (OVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Didier Bataillie, Anne Berckmoes, Yvan Blokken, Marc De Beule, Patriek Delbaere, Filip Smets, Hilde Van Dalem
ISBN (print): 9057180456
Type Losbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Hoe subsidieer ik mijn schoolgebouw?

Bestel uw printeditie

Onderwijs, Politiek

Kiezen voor een lokaal onderwijsverhaal

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie, Onderwijs

Lerende gemeente

Gunther Rens

Bestel uw printeditie

Lager onderwijs

06 Mar

Opleiding: Verhoog je veerkracht, voorkom burn-out: Vitamines voor Teamzorg

Locatie: ’t Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28, 3500 Hasselt

Prijs: € 99

Schrijf u in

Onderwijs

Naar een veilige school

Bestel uw printeditie