Menu

Handboek integrale jeugdhulp (cahierreeks)

door Karel De Vos, Hans Grymonprez, Kerger Denoix, Griet Roets, Rudi Roose, Pieter Verstraete

Prijs
€ 129.00
Print en online abonnement met facturatie na iedere bijwerking.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het 'Handboek Integrale Jeugdhulp' is bestemd voor en geschreven door alle sectoren die betrokken zijn bij de jeugdhulpverlening. Het doel is bijdragen tot een kwaliteitsvolle hulpverlening door ervaringen en ideeën uit te wisselen over de sectoren heen. Zowel beleidsmakers, praktijkwerkers als onderzoekers hebben hun inbreng, onder andere via een uitgebreide redactieraad met vertegenwoordigers uit de diverse sectoren die bij integrale jeugdhulp betrokken zijn. Het handboek vertrekt vanuit een conceptuele koppeling tussen beleid, praktijk en onderzoek. Het uiteindelijke doel zal zijn om een forum tot debat mogelijk te maken. Om dit te bewerkstelligen, worden inhoudelijk uitgediepte bijdragen gebundeld gepubliceerd worden in een cahierreeks. De cahiers – die u kunt verzamelen in een kaft – worden telkens opgebouwd rond een centraal thema, dat gekaderd wordt in een editoriaal. Per cahier zal de kernredactie samenwerken met enkele gastredactieleden die zich profileren op het thema van het cahier.

Over de auteur(s)

KDV

Karel De Vos

Karel De Vos is werkzaam bij het Jongerencentrum Cidar vzw.

Meer info
HG

Hans Grymonprez

Hans Grymonprez (°1969) is docent sociaal werk aan de AP Hogeschool Antwerpen en verbonden als post-doctoraal medewerker aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoeksterrein behelst het brede domein van het sociaal agogisch werk, met bijzondere aandacht voor de maatschappelijke dienstverlening, de eerstelijnshulpverlening en discussies omtrent vermaatschappelijking en toegankelijkheid. Hans is lid van de kernredactie van het Cahier Integrale Jeugdhulp (Politeia) en lid van de raad van bestuur van het straathoekwerk in de provincie Antwerpen. In de opleiding Bachelor in het sociaal werk doceerde hij Inleiding in het sociaal werk, Theorie van het Sociaal Werk en Capita Selecta in de generieke leerlijn. In de afstudeerrichting maatschappelijk werk stond hij in voor de keuzemodule ‘outreachend werken’.  

Meer info
KD

Kerger Denoix

Denoix Kerger is docent bij Arteveldehogeschool te Gent. Hij heeft een bachelordiploma behaald op het Instituut voor Psychosociale Opleiding (IPSOC). Denoix Kerger heeft ook een master en een ManaMa in de criminologische wetenschappen.

Meer info
GR

Griet Roets

Griet Roets is docent aan de Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek van de UGent.

Meer info
RR

Rudi Roose

Rudi Roose is docent sociaal werk aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoeksinteresse omvat de ontwikkeling van een professioneel perspectief in het sociaal werk met in het bijzonder de jeugdhulp.

Meer info
PV

Pieter Verstraete

Pieter Verstraete is docent historische pedagogiek en diensthoofd van het Centrum voor Historische Pedagogiek verbonden aan de onderzoekseenheid Educatie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven.

Meer info

Productspecificaties

Ook interessant

Zorg & welzijn

Verhaal om de hoek

Bart De Nil

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Maakt dementie onbekwaam?

Erik Langerock

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Geweldbeheersing en zelfbescherming in zorg en welzijn

Carl Adams
Luc Van Laere

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Vroegtijdige zorgplanning in woonzorgcentra. Kiezen in overleg.

Chantal Van Audenhove
Aline Sevenants
Walter Rombouts
Patrick Laevens

Bestel uw printeditie

Geestelijke gezondheidszorg, Ouderen- en thuiszorg, Welzijn, Zorg voor personen met een handicap

05 Mar

Workshop: “Hoe maak je van je woonzorgcentrum een thuis om fier op te zijn?”

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 150.01

Schrijf u in