Menu

De kracht van zelfsturende teams

Een leidraad richting innovatieve arbeidsorganisatie

door Daan Sorgeloos, Guido Maes, Toon Torbeyns, Carla Arp

Prijs
73,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Lokale besturen zijn complex, met voortdurende nieuwe uitdagingen in de samenleving die partnerschappen en samenwerkingen vragen met vele partijen.

IAO en zelfsturende teams zijn strategische keuzes van het bestuur om flexibel en innovatief te reageren op deze snel veranderende en complexe wereld. Het is een nieuwe manier van samenwerken om te vermijden dat een burger, cliënt of klant van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Voor medewerkers die werken in een IAO-omgeving is het anders én fijn werken. De innovatieve arbeidsorganisatie vertrekt vanuit een duidelijke visie en strategie en kenmerkt zich door een doorgedreven klantgerichte organisatie. Minimale hiërarchie, vereenvoudigde procedures, sterk leiderschap en anders en beter leren vormen daarbij essentiële elementen.

Deze content neemt de lezer mee in een veranderingsproces. In een heldere taal, opgebouwd in stappen en ondersteund met duidelijke schema’s en canvassen wordt in deze pocket duidelijk gemaakt wat bij een verandering komt kijken én hoe je ernaar kan kijken. Dat komt iedereen ten goede, zowel wie aan de verandering trekt of duwt, als wie liever de kat uit de boom kijkt.

Ook beschikbaar in

Over de auteur(s)

DS

Daan Sorgeloos

Daan Sorgeloos is master in Arbeids- en Organisatiepsychologie. Hij heeft een uitgebreide consulting ervaring (2003-heden) op vlak van organisatieontwikkeling, veranderingsmanagement en leiderschapsontwikkeling. Hij combineert dit met een academische ervaring als professor leiderschap aan de Antwerp Management School en als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel.

Meer info
GM

Guido Maes

Guido Maes is jurist en doctor in de sociale wetenschappen. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring als personeelsdirecteur van verschillende bedrijven zowel uit de industriële als uit de dienstensector. Hij is deeltijds wetenschappelijk medewerker verbonden aan de faculteit Sociologie van de KU Leuven en docent Strategisch Human Resources Management aan de UCL Leuven. Sedert 2004 is hij zelfstandig consultant in HR en Organisatieontwikkeling.

Meer info
TT

Toon Torbeyns

Toon Torbeyns is master in Arbeids- en Organisatiepsychologie. Hij combineert consulting en een academische ervaring als praktijkdocent aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij heeft een brede consulting ervaring in het veld van organisatieontwikkeling, veranderingsmanagement en HR-consulting. Dit zowel in een nationale als internationale context en zowel binnen de private als de publieke sector.

Meer info
CA

Carla Arp

Carla Arp behaalde een Master in Kunstgeschiedenis en Archeologie. Zij heeft reeds een lange carrière achter de rug als consultant. Haar focus ligt op de menselijke implicaties bij strategie implementaties, herstructurerings-projecten en het introduceren van nieuwe manieren van werken. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van teams en individuen doorheen transities, het coachen en challengen van leiders in hun rol, het zien en erkennen van groei-opportuniteiten in mensen en organisatorische contexten.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Daan Sorgeloos, Guido Maes, Toon Torbeyns, Carla Arp
ISBN (print): 9782509032218
ISBN (digitaal): 978-2-509-03262-1
Verschijningsdatum: 2018-06-18
Formaat: 160 x 240mm
Aantal pagina’s: 150
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Lean in gezondheids- en welzijnsvoorzieningen

Hans Crampe

Bestel

Personeel

Burn-Out en Leiderschap

Sonja Reckers

Bestel

Personeel

Gekonkelfoes in organisaties

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel

Personeel

Beïnvloeden van het proces van kwaliteitsmanagement | 2de editie

Theo Wijnen

Bestel

Personeel

You are management

Roel Verhaert
Goele Haest

Bestel