Menu

Gekonkelfoes in organisaties

Waarom roddelen niet zo onschuldig is

door Nele Verrezen

Prijs
45,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Als we de hand in eigen boezem steken, moeten we toegeven dat we allemaal wel eens roddelen. Het kan immers deugd doen om je hart te luchten, je ei kwijt te raken en je gesteund te voelen door anderen. Toch is roddelen niet zo onschuldig als het lijkt en kan het in organisaties heel wat negatieve gevolgen teweegbrengen voor individuen, de sfeer in het team, de organisatie als groter geheel en helaas ook voor de eindgebruikers.

Er blijken machtsstructuren aan het werk te zijn, verborgen maar ook openlijk strijden gestreden te worden, conflicten te sluimeren en te escaleren. Dat is bijzonder jammer, want als er tijdig kan worden ingegrepen, kan het relationele weefsel in teams herstellen en krijgt het niet de kans om als een sluipend gif de organisatie te verzieken.

Deze content, doorspekt met praktijkervaringen, wil de lezer meer inzicht geven in het vrij onontgonnen terrein van het disfunctioneren in teams. In het boek wordt ingezoomd op wat we precies verstaan onder roddelen, wat erover gekend is, wat de menselijke drijfveren zijn om het te doen en hoe het destructieve systeem kan escaleren.

Er wordt dieper ingegaan op de effecten en gevolgen van roddelen, maar er worden ook tips en tricks aangereikt waarmee je als medewerker, leidinggevende of organisatie actief aan de slag kan gaan.

Over de auteur(s)

NV

Nele Verrezen

Nele Verrezen is criminologe en co-founder van Marcells Journey (www.marcellsjourney.be), waar ze bedrijven en organisaties ondersteunt in veranderprocessen en aan de slag gaat met teams om het beste uit zichzelf te halen. Na haar opleiding criminologie en verdere verdieping in het systeem- en veranderdenken, deed ze ervaring op in de social profit als leidinggevende en projectverantwoordelijke. Vanuit die ervaring en aan de hand van een creatieve aanpak gaat ze dagelijks aan de slag met mensen om hen te stimuleren en te ondersteunen.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Nele Verrezen
ISBN (print): 9789057187506
ISBN (digitaal): 9782509032638
Verschijningsdatum: 2018-05-29
Formaat: 210x210mm
Aantal pagina’s: 72
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Het jungle-effect van de crisis

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Lean in gezondheids- en welzijnsvoorzieningen

Hans Crampe

Bestel

Personeel

De kracht van zelfsturende teams

Daan Sorgeloos
Guido Maes
Toon Torbeyns
Carla Arp

Bestel

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel

Personeel

Beïnvloeden van het proces van kwaliteitsmanagement | 2de editie

Theo Wijnen

Bestel

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel