Menu

Praktijkgids cameratoezicht | 3de editie

door Tom De Schepper

Prijs
89,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

 

Praktijkgids Cameratoezicht is bedoeld als een lokale gids voor een slim cameragebruik. Dit boek wil de dialoog aanmoedigen en overheden, bedrijven en burgers op weg helpen naar een slimmer en efficiënter cameragebruik.

Aan de hand van de meest recente ontwikkelingen in de camerawetgeving beantwoordt dit boek onder meer frequent gestelde vragen over wat al dan niet toelaatbaar is bij zowel politioneel als niet-politioneel cameragebruik in België: Waar mogen camera’s hangen en onder welke voorwaarden? Werpt het plaatsen van deze camera’s dan wel vruchten af, bijvoorbeeld in de opsporing van misdrijven? Welke mogelijkheden zijn er voor burgers en handelaars om dergelijke beelden met de politie te delen? Privacy en verwerking van persoonsgegevens lopen als een rode draad doorheen dit boek.

In de herwerkte editie van de Praktijkgids Cameratoezicht werd het onderdeel over het wettelijk kader aangevuld met relevante adviezen en aanbevelingen van de Europese en nationale toezichthouders. Die helpen ons om de vele bepalingen uit deze uitgebreide wetgeving goed te begrijpen. De wetgever zit immers niet stil en geeft steeds meer mogelijkheden aan openbare overheden om gebruik te maken van camera’s, onder meer bij de vaststelling en sanctionering van verkeersinbreuken. Daarnaast is er ook nieuwe rechtspraak over beperkingen op het vliegen met drones, de bewijswaarde van camerabeelden en de vervolging van inbreuken. Dat alles vullen we aan met nieuwe modeldocumenten en praktische fiches voor dagelijks gebruik.


Tom De Schepper is bestuurskundige en volgt de verschillende ontwikkelingen in het lokale cameralandschap van nabij op. In dit boek beschrijft hij niet alleen het wettelijke kader, maar ook de beleidsontwikkelingen en onderzoek dat hij hiernaar reeds verrichtte als medewerker aan de Vrije Universiteit Brussel.

Over de auteur(s)

TDS

Tom De Schepper

Tom De Schepper is docent voortgezette vorming voor politieonderwijs en auteur van het handboek Praktijkgids Cameratoezicht.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Tom De Schepper
ISBN (print): 9782509040459
Verschijningsdatum: 2021-12-22
Formaat: 160x240mm
Aantal pagina’s: 362
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Wegwijs overheidsopdrachten

Steven Van Garsse

Bestel

Bestuur & organisatie

Klachtenmanagement voor openbare besturen: Klacht en klager

Frankie Schram

Bestel

Bestuur & organisatie

Afvalbeheer | e-book

Anthony De Proft

Bestel

Bestuur & organisatie

Bevoegdheidsdelegatie binnen lokale besturen | Print zonder abonnement

Jan Leroy
Ben Gilot
Pieter Vanderstappen
Karen Alderweireldt

Bestel

Bestuur & organisatie

Verzelfstandiging en samenwerking op lokaal vlak | Print + digitaal met abonnement

Jan Leroy
Karen Alderweireldt
Ben Gilot
Dirk Meulemans
Steven Van Garsse
Pieter Vanderstappen

Bestel

Bestuur & organisatie

Klachtenmanagement voor openbare besturen: Uitbouw en invalshoeken

Frankie Schram

Bestel