Menu

Het nieuwe werken en leren: duurzaam inzetten van medewerkers

door Luc De Schryver, Mieck Vos, Theo Wijnen

Prijs
35,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Organisaties staan onder druk om steeds meer te doen met minder en om flexibeler te zijn, maar moeten ook steeds ambitieuzere resultaten neerzetten. Deze content biedt een praktijk-theoretisch kader waarop organisaties zich kunnen baseren bij het aangaan van zulke uitdagingen. Het gaat om een nieuwe filosofie waarbij enkele zaken de essentie vormen: de nieuwe combinatie arbeid-gezin in functie van ondernemerschap, het bruggen bouwen tussen generaties én een veranderende stijl van leidinggeven. 

We sluiten ook aan bij het concept van tijds- en plaatsonafhankelijk werken en gaan in op de wens van het individu om zijn thuisomgeving optimaal te combineren met de verwachtingen vanuit de organisatie. Daarnaast benadrukken we de persoonlijkheid van het individu om voortdurend de omgeving waar te nemen, te blijven leren en open te staan voor innovatieve ontwikkelingen die de prestaties verbeteren en de competenties verder aanscherpen.

Binnen deze twee concepten passen zelfsturende teams die hun resultaten en prestaties duidelijk stellen en die deze durven te evalueren en bij te sturen. Deze content wilt het belang benadrukken van een organisatieklimaat dat uitgaat van een groot vertrouwen in de medewerker in ruil voor een open, leergierige en positieve ingesteldheid en een duidelijk engagement. Op de vraag hoe organisaties dit alles kunnen realiseren, bieden we een duidelijk en inspirerend antwoord.

Over de auteur(s)

LDS

Luc De Schryver

Luc De Schrijver is manager/consultant bij o2c2 Oxygen for Creativity and Change.

Meer info
MV

Mieck Vos

Mieck Vos is voormalig algemeen directeur van de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG). Mieck Vos was tussen 2012 en februari 2017 kabinetschef van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne. Voordien vervulde ze diverse andere functies in de publieke sector en socialprofitsector. Zij was onder meer adjunct-stadssecretaris van de stad Kortrijk en werd genomineerd als overheidsmanager van het jaar. Ze startte haar carrière als onderzoeker en assistent aan het Instituut voor de Overheid van KULeuven en werkte vervolgens ruim tien jaar als consultant en trainer in lokale besturen. Daarna bekleedde diverse ze managementfuncties, o.a. als directeur HR beleid aan de KULeuven, daarvoor als directeur Centrum Geestelijke Gezondheid Mandel en Leie, en als afdelingshoofd Personeel, Organisatie, Kwaliteit bij De Lijn Oost-Vlaanderen.  

Meer info
TW

Theo Wijnen

Theo Wijnen was tot zijn pensionering in 2016 stafmedewerker organisatieontwikkeling bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Luc De Schryver, Mieck Vos, Theo Wijnen
ISBN (print): 9782509015761
Verschijningsdatum: 2013-04-15
Formaat: 148x210mm
Aantal pagina’s: 212
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel

Personeel

Beïnvloeden van het proces van kwaliteitsmanagement | 2de editie

Theo Wijnen

Bestel

Personeel

Black Belt - Lean in zorg en welzijn

Hans Crampe
Luc De Muynck

Bestel

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel

Personeel

Veerkrachtig sturen, productief samenwerken

Chris Aertsen
Leen Van Lindt
Annick Vanhove
Theo Wijnen

Bestel

Personeel

Competentiemanagement - Mens en organisatie in beweging

Ann Anthierens
Annemie Celis
Kris Dehamers
Brigitte Denolf
Nele Hermie
Catherine Ruys
Lieve Van Durme

Bestel