Menu

Dementie: van begrijpen naar begeleiden

door Expertisecentrum Dementie

Prijs
€ 78.99
Print en online abonnement met facturatie na iedere bijwerking.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Door het MB van 1 juni 2010 ter financiering van de referentiepersoon dementie zetten de woonzorgcentra en hun bewoners met dementie een belangrijke stap voorwaarts. Waar moet u echter de informatie halen om deze stap zinvol in te vullen?

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen biedt u in samenwerking met de regionale expertisecentra een opleiding tot referentiepersoon met daaraan gekoppeld een handboek Dementie: van begrijpen naar begeleiden. Hiermee zult u klaargestoomd worden om als aanspreekpunt op te treden in verband met alle vragen met betrekking tot de omkadering van en de begeleiding die gegeven wordt aan personen die lijden aan dementie en hun omgeving. Dit handboek richt zich tot referentiepersonen dementie en andere betrokken hulpverleners. Het is een tastbare neerslag van de vele inzichten en instrumenten die deelnemers aan de opleiding tot referentiepersoon meekrijgen.

Maar we willen hen en andere geïnteresseerden hiermee ook na en buiten de opleiding een nooit opdrogende bron van informatie verschaffen. We putten daarvoor uit de rijkdom van Vlaamse initiatieven en goede praktijken rond dementie, zonder buitenlandse expertise uit het oog te verliezen. Het handboek speelt in op de nood aan informatie en begeleiding van iedereen die geconfronteerd wordt met dementie. Ondanks de toenemende aandacht voor dementie in de media, blijven er nog heel wat misverstanden overeind. Door middel van het handboek kunt u meewerken aan het ontwikkelen van een kwaliteitsbeleid.

De begeleiding van personen met dementie en hun omgeving worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. Zowel referentiepersonen dementie, als leidinggevenden en medewerkers in de thuiszorg, in dagverzorgingscentra en woonzorgcentra, geneesheren, mantelzorgers en alle hulpverleners zullen door middel van dit boek gevoed worden met zowel wetenschappelijke als praktijkgerichte evidentie. Het is een praktische inspiratiebron om te komen tot een goed onderbouwd en verantwoord dementiebeleid.

Via de abonnementsformule ontvangt u tweemaal per jaar nieuwe bijdragen met de meest actuele inzichten, methodieken, casussen en uiteraard de meest recente wijzigingen in wet- en regelgeving. De cd-rom bij dit handboek werd vervangen door een website waarop u aanvullende informatie kunt raadplegen (jaarlijkse updatekost: 29 euro). Zo schaaft het expertisecentrum ook na de opleiding tot referentiepersoon steeds aan uw kennis en vaardigheden. Dit handboek houdt u voortdurend op de hoogte van nieuwe tendensen en innoverende projecten zodat u zich door deze kennis kunt laten inspireren.

Over de auteur(s)

ED

Expertisecentrum Dementie

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de regionale expertisecentra dementie plaatsen dementie op de maatschappelijke agenda om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te behouden en te verbeteren. Zij doen dit door het samenbrengen, uitbouwen en verspreiden van kennis over goede dementiezorg. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Expertisecentrum Dementie
ISBN (print): 9782509012913
Verschijningsdatum: 2012-05-01
Type Losbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Betekenisvolle activiteiten methode

Elise Cornelis
Ruben Vanbosseghem
Valerie Desmet
Patricia De Vriendt

Bestel

Zorg & welzijn

Nachtrust bij dementie

Nele Spruytte
Marieke Van Vracem
Renilt Vranken
Chantal Van Audenhove

Bestel

Zorg & welzijn

Samen op weg naar meer kwaliteit van leven: handleiding

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Samen op weg naar meer kwaliteit van leven: brochure (pakket van 5)

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Zekerheid voor mensen met dementie (pakket van 5)

Ilse Masselis
Tine Vermeersch

Bestel

Zorg & welzijn

FAZODEM

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Erfgoed en dementie

Bart De Nil
Herlinde Dely

Bestel

Zorg & welzijn

Handleiding dementievriendelijke gemeenten

Veerle Baert

Bestel

Zorg & welzijn

Zorg verlenen bij mensen met dementie thuis map: Handleiding

Bestel

Zorg & welzijn

Zorg verlenen bij mensen met dementie thuis map: Cursus

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie, als je ermee te maken krijgt

Expertisecentrum Dementie

Bestel