Menu

België: een handleiding | 4de editie

België na de 6e staatshervorming

door Frankie Schram

Prijs
€ 69.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De zesde Belgische staatshervorming bracht heel wat veranderingen met zich mee en ook andere aanpassingen aan het functioneren van België werden recent doorgevoerd. Om de complexe structuur van België te kunnen doorgronden in het licht van de vele hervormingen, werd België, deze content geactualiseerd en uitgebreid met een volledig nieuw deel.

We bespreken de basisbeginselen en grondslagen van de Belgische Staat tot bevoegdheidsregelingen tussen de federale staat, de gemeenschappen en gewesten. Deze content bevat alles wat je nodig hebt om je vertrouwd te maken met de inrichting en werking van de overheid en de relatie met de burger.

Over de auteur(s)

FS

Frankie Schram

Frankie Schram is professor aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid, faculteit Sociale Wetenschappen , professor bestuursrecht aan de Antwerp Management School (AMS) en gastprofessor aan de faculteit rechten van de Universiteit Antwerpen. Hij is verder lid en secretaris van de Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdocumenten, lid en secretaris van de Federale Beroepscommissie voor de toegang tot milieu-informatie, beide met zetel in de FOD Binnenlandse Zaken, en plaatsvervangend lid van de Vlaamse Toezichtcommissie van het bestuurlijke elektronische gegevensverkeer.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Frankie Schram
ISBN (print): 9782509030542
Formaat: 160x240mm
Aantal pagina’s: 1096
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Recht

Naar bemiddeling in bestuurszaken?

Frankie Schram

Bestel

Recht

E-government in het federale België

Dirk De Bot

Bestel

Recht

De federale openbaarheidswetgeving: een introductie

Frankie Schram

Bestel

Recht

Hergebruik overheidsinformatie

Frankie Schram

Bestel

Recht

Motivering van bestuurshandelingen

Frankie Schram

Bestel